reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

27 Mayıs 2016 Cuma

Bursa 112 Acil Vardiya Sistemine Mi Geçiyor

Son günlerin gündemine bomba gibi düşen olay 112 çalışanlarının 24 saat çalışma sistemi ile değil 12 saat çalışıp 36 saat dinlenme şeklinde olacağına ilişkin söylentiler.Söylenti diyorum çünkü henüz bir kesinlik yok.

Ancak ortada bir 4857 sayılı iş kanunu var ve bu yasa ile 24 saat çalışma durumu söz konusu değil.

Bununla birlikte yeni çalışma düzeni 112 çalışanları için bir çok sorunu beraberinde getireceği de muhakkak.

En önemlisi çalışanların çoğunluğunun bayan olması eve gidişlerinin geç saatlere denk gelmesi nedeniyle eve ulaşmalarının büyük problem olacağı kaçınılmaz. Özellikle mesai bitim saatine yakın zamanda çıkan vakalarda noktaya dönüşün uzaması durumunda nöbetten çıktıktan sonra çalışanlarımızın eve ulaşmalarının gece yarılarını bulabilmesi durumu ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumda çalışanlar için servis tahsis edilmesi zorunluluğu doğmaktadır. 112 çalışanı arkadaşlarımızın bir çoğu çalışmış oldukları istasyona başka ilçelerden gelmekte hatta farklı ilden nöbete gelen arkadaşlarımız dahi bulunmaktadır. Getirilecek yeni çalışma sistemiyle bu arkadaşların evlerine gidiş gelişlerinde yaşanacak sıkıntı daha da vahamiyet kazanmaktadır.

Ayrıca 112 lerde çalışan arkadaşlarımız eşleri ile farklı nöbet alarak çocuklarının bakımını kendileri üstlendiklerinden gelecek olan yeni sistem ile çocuklarının bakım problemleri kendilerini kara kara düşündürmektedir. Mevcut personel sayısı ile bu yeni sisteme geçiş mümkün olur mu matematiksel olarak zor görünüyor.Ancak ortada olan iş güvenliği yasası tüm çalışanları buna mecbur kıldığı için nasıl bir çözüm üretilecek bizlerde merakla bekliyoruz.

Çalışanların iş güvenliğini sağlama amacına yönelik olan yasa ne yazık ki 112 çalışanlarını şimdiden huzursuzluğa sevk ettiğini arkadaşlarımızın yakınmalarından anlayabiliyoruz. Ortada olan bir gerçek var 112 çalışanlarını zor günler bekliyor.

Kemal UZUN

Türk Sağlık Sen

Bursa 112 Acil Sağlık Hizmetleri

İş yeri temsilcisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri